Blog

Kako ublažiti bolne menstruacije?

Mnoge žene tijekom menstruacije obično pate od bolova u trbuhu, bolova u leđima, glavobolja, migrena, umora i opće slabosti. Nekakvo nepisano pravilo je da u prva dva dana obično se javljaju tipični menstrualni grčevi.
Čitaj više →

Znate li koliko je krom bitan mineral u vašoj prehrani?

Svakodnevno možete ćuti u razgovoru s vašim prijateljima ili najbližima kako su vitamin C, željezo i magnezij  važni minerali i vitamini potrebni u našoj prehrani ili kao dodaci prehrani. No vrlo rijetko se govori o KROMU.
Čitaj više →

Lagani recepti za brzi i zdravi snack

Donosimo vam savjete za užinu i nekoliko recepta za brzi i zdravi snack, kako bi ljeti u tijelo unijeli sve potrebne nutrijente i energiju unatoč vrućinama i gubitku apetita.
Čitaj više →

5 savjeta za čišćenje voća i povrća od štetnih bakterija

Pesticidi, fungicidi, toksični ispušni plinovi, bakterije, prašina i druge nečistoće - većina namirnica ima dugačak put i prikupe mnogo nečistoća prije no što konačno završe u našim šoping vrećicama. 
Čitaj više →

Sirovo ili kuhano, što je zdravije?

Sirovu hranu se općenito smatra vrlo hranjivom i zdravom no neke namirnice, uključujući i neko povrće, mogu ozbiljno oštetiti tijelo u nekuhanom obliku. Saznajte koje je namirnice bolje konzumirati sirove, a koje kuhane.
Čitaj više →

Spavate li dovoljno i kvalitetno?

Poremećaji spavanja relativno su čest problem kod mnogih. Teško je naći osobu koja nije imala problema zaspati navečer ili ustati ujutro. 

Čitaj više →

3 jednostavne i zdrave ideje za salatu u staklenci

Zdrave, raznovrsne, ukusne i jeftine – salate u staklenci su izvrsna ideja za gablec ili ručak na poslu.
Sve što trebate je veća staklenka i malo vremena. 
Čitaj više →

Znate li kako održati jetru zdravom?

Jetra je najveća žlijezda i najveći metabolički organ u ljudskom tijelu. Izuzetno je značajna u detoksikacijskom procesu, filtriranju svih toksina iz krvi, pomaže probavi alkohola, masne i slatke hrane te pohranjuje energiju. 
Čitaj više →

Kako ublažiti mamurluk?

Brojna medicinska istraživanja pokazala su da se alkohol u tijelu uvijek razgrađuje istom brzinom. Voda i vježba na svježem zraku zasigurno pomažu dobrobiti organizma, no ne mogu ubrzati proces degradacije alkohola.
Čitaj više →

Znate li zašto je vitamin B važan za vaše zdravlje?

Vitamin B je skupina vitamina koje imaju različite kemijske strukture. Oni obavljaju različite zadatke u tijelu i pojavljuju se u biljnoj i životinjskoj hrani.
Čitaj više →

Buduće majke? Na sljedeće stvari trebate pripaziti

Trudnoća je najuzbudljivije vrijeme u životu mnogih žena. Posebno kod prve trudnoće, trudnice žele napraviti sve što je u njihovoj moći kako bi se beba uspješno i sretno razvijala. 
Čitaj više →