Kako ubrzati metabolizam, izgubiti kilograme I zadržati postignuti izgled?

Kako ubrzati metabolizam, izgubiti kilograme i zadržati postignuti izgled?

 

Razne životne situacije čine nas više ili manje inertnima za odlaske u teretane ili vježbe na otvorenom kao i nezdrave prehrambene navike. No u nastavku vam donosimo nekoliko učinkovitih savjeta pomoću kojih možete svoj metabolizam ubrzati i postići dobru formu.

Koristeći ovih nekoliko savjeta za poboljšanje i ubrzanje vašeg metabolizma osjećat ćete se sjajno i svi će primjetiti vaš novi izgled.

Više o funkciji samog metabolizma

Metabolizam je skup reakcija koje se odvijaju u tijelu, a označavaju razgradnju i sintezu hranjivih tvari. Metabolizam nije samo razgradnja već pojedene hrane već i izgradnja tkiva, mišića i zaliha od rezervnih tvari. 

Bazalni metabolizam je minimalna razina energije koja je potrebna za osnovne životne funkcije kada je organizam u budnom stanju. Na bazalni metabolizam utječu faktori kao što su starost, dob ili visina.

Radni ili aktivni metabolizam označava onu energiju koju je potrebno sagorjeti za sve aktivnosti koje obavljamo tijekom dana.

Promjena prehrane ključna je pretpostavka u ubrzanju metabolizma, probavi i na kraju mršavljenju?

Paralelno uz promjenu prehrane možete koristiti i korisne dodatke prehrani koji će potaknuti metabolizam na bržu razgradnju hranjivih tvari putem probave. 

Prirodni put ubrzanja metabolizma je najbolja odluka. Smanjenje unosa kalorija na dnevnoj bazi kao razlika unešenog i potrošenog svima nam je uglavnom znana. Na vrijednostima baznog i radnog metabolizma radimo kalkulaciju unosa kalorija.

Potrebno je unijeti što više namirnica koje prirodno djeluju na ubrzanje probave i podizanja energije.

Za zdravo mršavljenje su najbitnije sljedeće 3 stavke:

  • pravilna prehrana – treba jesti redovno u manjim količinama, i to kad znate da ćete trebati energiju, a hrana koju odaberete treba biti svježa i puna hranjivih sastojaka poput proteina, zdravih masti i ugljikohidrata u pravilnim mjerama,
  • fizička aktivnost – nema pravilnog mršavljenja bez redovnog vježbanja, a osim što ćete smršaviti, osjećat ćete se zdravo i jako u svom tijelu            
  • suplementi i dodaci prehrani – metabolizam se svakako može ubrzati raznim dodacima prehrani, ali njih je potrebno uzimati uz savjet ili preporuku stručnjaka, a to su suplementi poput omega – 3 masnih kiselina, vitamina, minerala i antioksidansa.

Naša preporuka kao dodatak prehrani je GREEN METABOLISM .

 

Uz gore navedeno dajemo vam nekoliko savjeta na dnevnoj bazi kako si neovisno o životnoj dobi možete pomoći prilikom održavanja zdravog metabolizma.

Pijte zeleni čaj

Jedite kvalitetan doručak bogat proteinima

Uzina tijekom dana, grickalice poput badema, oraha ili sušenih lješnjaka

Pazite na veličinu obroka

Jedite začinjenu hranu

Jedite hranu bogatu proteinima

Pijte puno vode