Kapsaicin

Kapsaicin je jedna od  200 biološki aktivnih molekula iz čilija. Čili je ljuta papričica koja se u prehrani koristi od 7000.-te godina prije Krista i ima dugu tradiciju pridavanja posebnog okusa namirnicama kao i boje te se često koristi i kao “čuvar” namirnica zbog svojih snažnih antioksidacijskih svojstava.

Kapsaicin se ipak od svih 200 biološki aktivnih komponenti najviše izdvaja zbog mnogih povoljnih učinaka, dok je onaj najvažniji da djeluje kao nutrijent koji pomaže kod situacija povišene tjelesne mase. Također je zaključeno kako kapsaicin djeluje na način da povećava oksidaciju masti i tjelesnu temperaturu što u konačnici produžuje status energije u tijelu. Taj učinak se pokazao krucijalnim kod gubitka tjelesne mase. Kapsaicin djeluje na način da smanjuje potrebe za energetskim unosom i djeluje na unos makronutrijenata tako da smanjuje apetit. 

Green Metabolism

U jednom istraživanju je praćen unos kapsaicina kroz dan i zaključeno je kako je prilikom unosa kapsaicina za doručak znatno smanjena potreba za energetskim unosom tijekom ručka. Navodi se da ovaj učinak može imati poveznicu sa simpatičkim živčanim sustavom. Pokazano je da kapsaicin djeluje na način da potiče lakše održavanje tjelesne temperature, što inače vrši smeđe masno tkivo. Na taj način je omogućeno organizmu da putem navedenog sastojka vrši održavanje tjelesne temperature što u konačnici rezultira smanjenjem udjela adipoznog tkiva i bolje regulacije tjelesne mase.

U B!TONIC Green Metabolism pronalazite krom, kapsaicin, ekstrakte algi (spiruline i klorele) te ekstrakt borovnice. Proizvod je namjenjen osobama koje žele prirodnim sastojcima poboljšati metabolizam i omogućiti bolju razgradnju masti. Svi sastojci su izolirani isključivo iz biljnih prirodnih izvora čime smo napravili kapsule prilagođene potrebama vašeg organizma. Kapsule su bez prisustva alergena, glutena, laktoze te bez dodanih aroma i bojila.