Maca prah

Maca je biljka koja je karakteristična za područje Latinske Amerike odnosno raste pretežito u Peruu u visokim predjelima Anda. Maca se na ovim područjima uzgaja tradicionalno već 3000 godina. Najčešće se u prehrani koristi korijen ove biljke. Maca je prema biljnom srodstvu slična brokuli, cvjetači i kelju. Nadzemni dio biljke je pretežito zelen i lisnat dok se u pripremi praha koristi samo korijen čiji je okus poprilično zemljast i podsjeća na orašaste plodove.

Maca je bogata određenim mineralima poput kalija, magnezija, cinka i nekim vitaminima B skupine od kojih je u najvećem udjelu niacin (B3). Maca prah je također kvalitetan izvor željeza, naime unosom jedne čajne žlice maca praha (5 g) zadovoljavate skoro 5-10 % preporučenog dnevnog unosa željeza. Osim željeza, maca prah je dobar izvor i bakra. Bakar je mineral koji potiče vezanje željeza na hemoglobin i tako djeluje na bolji prijenos kisika u organizmu. Također je uključen u proizvodnju crvenih i bijelih krvnih stanica.

Tek je nedavno ova biljka preuzela pozornost publike zbog kvalitetnog sastava brojnih nutrijenata. Kod nekih istraživanja navedeno da maca poboljšava sintezu testosterona pa u krajnjem slučaju potpomaže izgradnju mišića kod muške populacije. Osim navedenog djeluje na način da poboljšava i seksualnu spremnost. U jednom istraživanju provedenom u 2015. godini u fokusu su bile žene u menopauzi. Provodilo se na način da su žene u periodu od 12 tjedana dobivale suplementaciju sa 3,3 grama maca praha na dan. Na kraju istraživanja je uočeno da su žene koje su dobivale suplementaciju naspram onih koje su bile u placebo skupini imale reducirani krvni tlak kao i bolje mentalno stanje.

Maca prah je sastavni dio našeg proizvoda B!TONIC MAN koji još sadržava vitamin C, cink, selen, ekstrakt babljeg zuba (Tribulus terrestris), ekstrakt pisakvice, kofein anhidrat te još neke određene sastojke koji uzajamno djeluju tako da poboljšavaju fizičku i spolnu spremnost. B!TONIC MAN je proizvod koji vam pomoću sastojaka izoliranih isključivo iz prirodnih sastojaka, pomaže poboljšati funkciju proizvodnje testosterona i samim time u konačnici rezultirati poželjnim ishodom. Napravljen je kako bi muškarci putem potpuno prirodnih sastojaka doveli svoj organizam u stanje spremnosti za nadolazeće izazove!